torsdag 6 oktober 2016

Recension: Die Zlaskhinx - Early years re-recorded

Die Zlaskhinx - Early years re-recorded (CD)
facebook.com/groups/50602963030


Die Zlaskhinx har alltid varit ett gissel att ta sig an. Vilket fack ska man placera dom i egentligen? Om det nu måste finnas fack jämt och ständigt? Fast för att en recension ska gå ihop måste man ju förklara ett och annat. Musikaliskt påminner det lite om tidiga Asta Kask, dock med lite mer hardcoretendenser. Dessvärre håller Die Zlaskhinx inte alls samma klass som Asta. Det som stör mig mest är sången som förvisso är jävligt rå men den tilltalar inte mig alls, jag är ledsen Peter. För att jag ska klara av att lyssna får jag ta några låtar i taget. Jag tycker däremot att låten Asetu Jonoon är helt ok, finska är ett bra punkspråk och jag önskar att det var några fler låtar på finska. Skivan med sina 15 låtar klockar in på dryga halvtimmen. Den sista låten är en cover på Asta Kasks Hjärndöd där sången låter väldigt otight. Fan jag vill verkligen gilla Die Zlaskhinx för jag tycker att ZlaskPeter är en bra grabb som kör vidare år ut och år in, men samtidigt måste jag vara ärlig och säga att jag inte tycker det är särskilt bra. (1/10)


onsdag 5 oktober 2016

Recension: Stupstock - Nu är det slut på veckan 7"

Stupstock - Nu är det slut på veckan det är dags för fredagsmys (7")
Riot Punx Prod. 
facebook.com/riotpunxprod

Här har vi alltså ett relativt nytt band med medlemmar från band som Greenscab, Anatomi-71 och Våld Mot Tjänsteman m.fl. Omslaget är kanske det mest kontroversiella sedan Hardcore for the masses II släpptes. Av nån anledning vill jag benämna musiken för slusk-käng, jag vet inte varför, det bara känns så. Det är iallafall riktigt bra old-school hardcore i stil med Anti-Cimex och Shitlickers även om dom inte kommer upp i riktigt samma klass än. Jag var lite rädd när jag slängde på skivan första gången då jag inte var något fan av Robbans sång i Våld Mot Tjänsteman men mycket vatten har runnit under broarna och han har hamnat rätt nu. Skivan som är single sided innehåller två låtar, jag hade gärna haft mer men förhoppningsvis blir det så i framtiden. Även om Stupstock rör sig i den gamla skolan så tycker jag att andra låten Förruttnelseprocess känns väldigt egen. Det är svårt att bedöma en skiva på bara två låtar och betyget hade förmodligen blivit högre om det varit ett par låtar till. (5/10)  


Recension: Massmilicja / Protestera split-7"

Massmilicja / Protestera (split-7")
Halvfabrikat, Flyktsoda, No Sanctuary
facebook.com/protestera.goteborg
facebook.com/massmilicja
halvfabrikat.net

Polska Massmilicja delar vinyl med svenska Protestera och i min bok kan det bara sluta på ett positivt sätt. Jag älskar ju polsk punk och tycker att det språket tillsammans med finska är det mest ultimata till punk. Massmilicja är bra och växer ju mer jag lyssnar men det är något som saknas för att ge mig full tillfredställselse, elller om det möjligen produktionen som är för bra, jag brukar ju oftast vilja ha det mer skitigt. Musiken har både anarkopunk och hardcoretendenser ungefär som en mix mellan Nausea och Chaos UK. Jag tror att Massmilicja helst ska upplevas live med en låda fint polskt vin. Men i brist på att se dom live finns det iallafall tre låtar här som bjuder upp till dans. (5/10) Protestera är tillbaka med två nya låtar. Jag hade gärna sett att dom tryckt in två till eftersom jag älskar stämingen dom skapar och deras växelsång kvinna/man. Protestera känns tyngre nu än vad jag minns att dom brukade vara. Det är jävligt pang-på hela tiden och väldigt befriande att dom håller sig ifrån det som ibland kallas för neo-crust med massa slingor och det köret. Jag föredrar när det är pang-på i samma stil som Avskum, Diskonto och Totalitär utan att för den delen låta som några kopior. Protestera har sin egen stil och det är kvalitet utav bara fan. För den som vill sjunga med finns texterna med på svenska, polska och engelska. (6/10)